SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Copyright © 2019 Polskie Stowarzyszenie Młodzieży, Inc . Wszystkie prawa zastrzeżone.

Strona internetowa zaprojektowana przez Blueprint Design Studios.

Logotyp

O NAS

Polskie Stowarzyszenie Młodzieży powstało w maju 2019 roku. Wówczas to grupa młodych emigrantów doszła do wniosku, że trzeba założyć organizację, która będzie jednoczyć młodzież Polską i polonijną z całego świata. Inauguracja działalności Polskiego Stowarzyszenia Młodzieży miała miejsce w Konsulacie Generalnym RP w Nowym Jorku, jednej z najbardziej prestiżowych polskich placówek dyplomatycznych na świecie.

Polskie Stowarzyszenie Młodzieży zajmuje się wspieraniem i inspirowaniem młodzieży w realizowaniu ich inicjatyw, organizowaniem spotkań i wydarzeń kulturalnych, edukacyjnych i informacyjnych dla młodzieży,  tworzenie i realizowanie projektów dla młodzieży tj. uroczystości okolicznościowych, konkursów, spotkań z ważnymi osobami, itd.,  współpracowaniem z organizacjami polonijnymi w celu identyfikowania nowych możliwości rozwijania swoich talentów dla młodzieży, pozyskiwaniem informacji dotyczących stypendiów oraz wsparcia finansowego w zakresie opłacania studiów lub innych przedsięwzięć, oraz wspieraniem młodzieży w angażowaniu się w działalności związane z Polską i polskością.

POLSKIE STOWARZYSZENIE MŁODZIEŻY

421 8th Avenue #8527,

New York, NY 10116

www.polishyouthassociation.org.pl

polishyouthassociation@gmail.com

Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Młodzieży w częściowym składzie na zdjęciu z przedstawicielami czołowych organizacji polonijnych w Ameryce.

W przeciągu pierwszego roku działalności Polskie Stowarzyszenie Młodzieży będzie pracowało nad otwarciem i zainaugorowaniem działaności swojej reprezentacji we Włoszech, Francji, Hiszpanii oraz wielu innych krajach.

Polskie Stowarzyszenie Młodzieży ma swoją siedzibę w Nowym Jorku. Celem organizacji jest kształtowanie prawych obywateli oraz tworzenie świadomości własnej wartości i chęci doskonalenia swej osobowości, by stać się wartościową częścią Polonii, a także prawymi obywatelami obranego kraju.

Pomysłodawcą organizacji jest wieloletni działacz polonijny, młody przedsiębiorca i przewodniczący Komisji ds. Młodzieży w Centrali Polskich Szkół Dokształcających, Jakub J. Staniewski. Obecnie pełni funkcję pierwszego prezesa organizacji, współpracując blisko z zarządem i młodzieżą zamieszkałą na obczyźnie i w Polsce w celu zwiększenia zaangażowania młodzieży w działania związane
z Polską i polskością. Jako prezes i założyciel Polskiego Stowarzyszenia Młodzieży jest współtwórcą ważnych przedsięwzięć służących młodzieży oraz edukacji: Bieg Młodzieży Polonijnej w Central Parku, Konferencja "Młodzi o Polsce", oraz wielu warsztatów dokształcających dla młodzieży w różnych dziedzinach kultury, sztuki i biznesu.

To właśnie młodzież jest przyszłością świata i narodu.
Tworzenie wartościowych, młodych ludzi z dużym bagażem wiedzy, otwartych na potrzeby drugiego człowieka, kochających swoją Ojczyznę, a także mających świadomość własnej wartości jest i zawsze będzie głównym celem Polskiego Stowarzyszenia Młodzieży.

— Jakub J. Staniewski, Założyciel